0 items in het mandje
  • Geen items in het mandje.

Meest gestelde vragen en antwoorden

Korte inleidende tekst over de meest gestelde vragen en antwoorden.

Waarom impregneren?

 

Impregneren is een bescherming van uw hout tegen schimmels welke o.a. houtrot veroorzaken. Het houtwerk wordt volledig ondergedompeld in een speciale vloeistof zodat u ook op alle delen waar u later nooit meer met een kwast bij kunt komen toch een goede bescherming tegen de weersinvloeden heeft. Houtbouw de Bruin geeft standaard 15 jaar garantie tegen houtrot op alle geïmpregneerde producten.

 

Impregneren is echter géén eindproduct. Wij adviseren altijd om uw aankoop na te behandelen met bij voorkeur een olie gedragen verf. In combinatie met het impregneren bent u dan verzekerd van een optimale bescherming tegen de weersinvloeden.

 

Wat voor soort fundament heb ik nodig?

 

Het soort fundament is afhankelijk van de ondergrond waarop het object gebouwd gaat worden. Dit is of een verharde ondergrond zoals beton, tegels, etc. of een onverharde ondergrond zoals gras, modder, zand, etc.

 

Onverharde ondergrond: ( klik hier voor een illustratievoorbeeld )

Bij een onverharde ondergrond gebruikt men fundatiebalken waarop men de wanden van het object plaatst en piketpalen welke in de grond worden geslagen om de fundatiebalken te verankeren.

 

Verharde ondergrond: ( Klik hier voor een illustratievoorbeeld )

Bij een verharde ondergrond kiest men voornamelijk fundatieliggers. Deze hebben een vlakke kant voor de wanden van het object en een schuin aflopende rand waardoor er geen regenwater op kan blijven staan.

 

Welke keuzes zijn er in houtsoorten?

 

U heeft bij Houtbouw de Bruin de keuze uit oa. de volgende houtsoorten:
Overige houtsoorten zijn op aanvraag.

 

  1. Noord Europees vuren
  2. Lariks/Douglas
  3. Red Cedar

 

De bovenstaande houtsoorten zijn verschillende afwerkingen verkrijgbaar zoals fijnbezaagd en/of geschaafd. Ook heeft u natuurlijk de keuze uit meerdere planksoorten zoals blokhutprofiel, potdeksel, zweeds rabat, etc.

 

Montage of bouwpakket?

 

Alle houtbouw constructies worden dusdanig ontwikkeld met oa. compleet voorgemonteerde wanden, hetgeen de montage vereenvoudigd en tevens minder tijd in beslag neemt.

 

Natuurlijk is het ook mogelijk om uw aankoop volledig door ons te laten op bouwen. Op deze manier bent u verzekerd van een professionele montage van fundering tot nok van uw aankoop. Ondanks dat Houtbouw de Bruin producten door heel Europa levert, wordt montageservice alleen aangeboden in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

 

Wat zijn de levertijden?

 

Doorgaans en bij de meest gangbare modellen dient men rekening te houten met een levertijd van 6 tot 8 weken. Dit is inclusief de productie, impregneren, drogen en transport.

 

Verdere afhankelijkheden van de levertijd zijn de complexiteit van de constructie en eventuele vakantieperiodes. De levering geschied echter altijd in overleg met de klant.

 

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

 

Bij de Bruin Houthouw heeft u de onderstaande betalingsmogelijkheden:

 

  1. Contant bij aflevering/montage
  2. Via bankoverschrijving ( 3 dagen vóór aflevering/montage )